Kiełbasa wieprzowa z wołowiną, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona.
Producent: Sokołów S.A.
Kiełbasa śląska
Kiełbasa śląska to wyrób wędzony, parzony, średnio rozdrobniony na cząstki 5 - 20 mm z mięsa wieprzowego I, II i III klasy.
Czytaj więcejDefinicja kiełbasy
Kiełbasy są to przetwory mięsne w naturalnych lub sztucznych osłonkach, produkowane z rozdrobnionego mięsa wieprzowego, drobiowego lub wołowego z dodatkami.
Czytaj więcejKiełbasa podwawelska
Kiełbasa podwawelska to wyrób wędzony, parzony, średnio rozdrobniony wyprodukowany z mięsa wieprzowego. Wyrób w jelicie naturalnym o przekroju 30 mm.
Czytaj więcejKiełbasa toruńska
Kiełbasa toruńska to wyrób z mięsa wieprzowego, średnio rozdrobnionego na cząstki od 5 do 20 mm. Wyrób w jelicie naturalnym o przekroju 30 mm, wędzony, parzony.
Czytaj więcejKiełbasa biała
Biała kiełbasa – popularna w kuchni polskiej kiełbasa surowa lub parzona, nietrwała, średnio rozdrobniona, o specyficznym jasnym kolorze.
Czytaj więcejKiełbasa myśliwska
Kiełbasa myśliwska to pachnący jałowcem i czosnkiem wyrób produkowany z mięsa wieprzowego z dodatkiem wołowiny pakowany w naturalne jelita o średnicy 32 mm.
Czytaj więcejMięso oddzielane mechanicznie (MOM)
Mięso oddzielane mechanicznie tzw. MOM to rozdrobniona, surowa masa mięsno-tłuszczowa otrzymana z elementów zwierzęcych, przeznaczana jako składnik surowcowy do produkcji przetworów mięsnych, poddawanych dalszej obróbce cieplnej.
Czytaj więcejFrankfurterki
Frankfurterki to krótkie, cienkie kiełbaski z wołowiny lub wieprzowiny wywodzące się z Niemiec.
Czytaj więcejParówki
Parówki – wędlina drobno mielona ( homogenizowana), nietrwała, pakowana w formie charakterystycznych wąskich batonów opakowanych osłonki sztuczne lub bez.
Czytaj więcejSalami
Salami - specjał włoski i węgierski. Bardzo trwała, długo dojrzewająca kiełbasa z wyraźnie widocznymi białymi lub różowymi cętkami tłuszczu.
Czytaj więcejKonferencja nowe wymagania UE dotyczące znakowania mięsa i wyrobów mięsnych
Polska; Mysłowice
Jak sprzedawać więcej mięsa i wędlin – rola handlowca w branży mięsnej
Warszawa; Polska
Pobierz plik PDF z regulaminem.
Właścicielem portalu internetowego: www.foodexpert.pl/wedliny jest Spółka Nathusius Investments Sp. z o.o. (zwana: dalej „właścicielem Portalu”) z siedzibą przy ul. Powsińskiej 23/6, 02-920 Warszawa zarejestrowana pod numerem KRS 0000091187 o kapitale zakładowym 1 400 000 zł REGON 011639819, NIP 527-10-48-122; dokumenty spółki są przechowane w Sądzie Rejonowym dla m. st. Warszawy w Warszawie, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sadowego; formularz kontaktowy: www.nathusius.pl/kontakt; telefon kontaktowy: (22) 651 79 34: (koszt połączenia według taryfy operatora)
§ 1
CEL I CHARAKTER PORTALU
§ 2
OCHRONA WŁASNOŚCI INTELEKTUALNEJ
Wszelkie materiały (np. zdjęcia, prezentacje multimedialne, artykuły) zamieszczone na stronach Portalu podlegają ochronie na podstawie Ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz.U.2006 poz.90 nr 631).
§ 3
REKLAMACJE
§ 4
WYMOGI TECHNICZNE
§ 5
POSTANOWIENIA KOŃCOWE
Regulamin portalu jest możliwy do pobrania i utrwalenia w formacie pdf. po kliknięciu zakładki Regulamin.
Warszawa 23.08.2013
Sokołow Grill Special Line - Kiełbasa piknikowa
Kiełbasa grillowa wieprzowa z wołowiną, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona. Produkt charakteryzuje złocisto - brązowy kolor wędzenia. Kiełbasa nabiera soczystości oraz delikatnego smaku i aromatu po opieczeniu na grillu.
Producent: Sokołów S.A.
Morliny - Kiełbasa makowiecka
Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, wysokowydajna, wędzona, parzona.
Producent: Animex Foods S.A.
Tarczyński - Kiełbasa delikatesowa
Kiełbasa wieprzowo-drobiowa, srednio rozdrobniona, wędzona, parzona.
Producent: Tarczyński S.A.
Olewnik Targo - Kiełbasa toruńska
Kiełbasa wieprzowo-drobiowa, wędzona, parzona.
Producent: Grupa Olewnik
Morliny - Kiełbasa biała parzona
Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, parzona.
Producent: Animex Foods S.A.
Henryk Kania - Kiełbasa śląska
Kiełbasa wieprzowo-drobiowa, wędzona, parzona.
Producent: ZM Henryk Kania S.A.
Gold kabanosy Francuskie - laureatem Hit Handlu 2013
Firma Sokołów S.A. produkująca GOLD KABANOSY FRANCUSKIE zwyciężyła w 12 edycji konkursu Hit Handlu za największą sprzedaż w kategorii Kabanosy.
Producent: Sokołow S.A.
Czytaj więcej"Zdrowy Wybór" - wędliny wzbogacone zdrowotnymi właściwościami owsa.
Zakłady Mięsne Wadowice wprowadziły na rynek linię produktów "Zdrowy Wybór". Produkt powstał w wyniku współpracy Zakładów Mięsnych Wadowice z Wydziałem Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie.
Czytaj więcejWHO nawołuje do obniżenia ilości soli w produktach mięsnych
Produkty przetworzone z mięsa są drugą co do wielkości kategorią dostarczającą największej ilości soli do naszej diety. Jak wskazują badania, wielu producentów nie do końca rozumie jak dostosować rekomendacje WHO do swojej strategii rozwoju portfolio.
Czytaj więcejDrobimex - nowa ofera bezglutenowa
Firma Drobimex dołączyła do grona firm oferujących bezpieczne produkty bezglutenowe z licencją na używanie znaku przekreślonego kłosa.
Czytaj więcej