Kiełbasa wieprzowa z wołowiną, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona.
Producent: Sokołów S.A.
Kiełbasa śląska
Kiełbasa śląska to wyrób wędzony, parzony, średnio rozdrobniony na cząstki 5 - 20 mm z mięsa wieprzowego I, II i III klasy.
Czytaj więcejDefinicja kiełbasy
Kiełbasy są to przetwory mięsne w naturalnych lub sztucznych osłonkach, produkowane z rozdrobnionego mięsa wieprzowego, drobiowego lub wołowego z dodatkami.
Czytaj więcejKiełbasa podwawelska
Kiełbasa podwawelska to wyrób wędzony, parzony, średnio rozdrobniony wyprodukowany z mięsa wieprzowego. Wyrób w jelicie naturalnym o przekroju 30 mm.
Czytaj więcejKiełbasa toruńska
Kiełbasa toruńska to wyrób z mięsa wieprzowego, średnio rozdrobnionego na cząstki od 5 do 20 mm. Wyrób w jelicie naturalnym o przekroju 30 mm, wędzony, parzony.
Czytaj więcejKiełbasa biała
Biała kiełbasa – popularna w kuchni polskiej kiełbasa surowa lub parzona, nietrwała, średnio rozdrobniona, o specyficznym jasnym kolorze.
Czytaj więcejKiełbasa myśliwska
Kiełbasa myśliwska to pachnący jałowcem i czosnkiem wyrób produkowany z mięsa wieprzowego z dodatkiem wołowiny pakowany w naturalne jelita o średnicy 32 mm.
Czytaj więcejMięso oddzielane mechanicznie (MOM)
Mięso oddzielane mechanicznie tzw. MOM to rozdrobniona, surowa masa mięsno-tłuszczowa otrzymana z elementów zwierzęcych, przeznaczana jako składnik surowcowy do produkcji przetworów mięsnych, poddawanych dalszej obróbce cieplnej.
Czytaj więcejFrankfurterki
Frankfurterki to krótkie, cienkie kiełbaski z wołowiny lub wieprzowiny wywodzące się z Niemiec.
Czytaj więcejParówki
Parówki – wędlina drobno mielona ( homogenizowana), nietrwała, pakowana w formie charakterystycznych wąskich batonów opakowanych osłonki sztuczne lub bez.
Czytaj więcejSalami
Salami - specjał włoski i węgierski. Bardzo trwała, długo dojrzewająca kiełbasa z wyraźnie widocznymi białymi lub różowymi cętkami tłuszczu.
Czytaj więcejKonferencja nowe wymagania UE dotyczące znakowania mięsa i wyrobów mięsnych
Polska; Mysłowice
Jak sprzedawać więcej mięsa i wędlin – rola handlowca w branży mięsnej
Warszawa; Polska
Kiełbasa Chłopska BIO ZM Wasąg | ![]() | 97,0% mięsa |
Gobarto - Kiełbasa chłopska Cedrob S.A. | 97,0% mięsa |
Strawa - Kiełbaska krucha grillowa Strawa Sp. z o.o. | ![]() | 96,0% mięsa |
Viando - Kiełbasa polska surowa ZM Viando Sp. z o.o., Sp.k. | 94,0% mięsa |
Sokołów - Kiełbasa podwawelska Sokołów S.A. | ![]() | 94,0% mięsa |
Konspol - Kiełbasa wiejska z kurczaka Konspol Holding Sp. z o.o. | 94,0% mięsa |
Krakus - Kiełbasa podwawelska Animex Foods S.A. | ![]() | 94,0% mięsa |
Madej Wróbel - Kiełbasa wiejska z szynki Madej Wróbel Sp. z o.o. | 93,0% mięsa |
Jano - Kiełbasa schabowa Jano A. Serwatka Sp.J. | 93,0% mięsa |
Morliny - Kiełbasa z piersi kurczaka Animex Foods S.A. | ![]() | 93,0% mięsa |
Olewnik - Kiełbasa biała parzona Grupa Olewnik | ![]() | 92,0% mięsa |
Henryk Kania - Frankfurterki ZM Henryk Kania S.A. | ![]() | 92,0% mięsa |
Jano - Kiełbasa Basieńki Jano A. Serwatka Sp.J. | 90,0% mięsa |
Lukullus - Kiełbasa podwawelska pieczona Lukullus Sp. z o.o., Sp.k. | ![]() | 88,0% mięsa |
Mysław - Kiełbasa podwawelska ZM Mysław Sp. z o.o. | 86,0% mięsa |
Metka - Kiełbasa śląska Masarnia Metka | 85,0% mięsa |
Mysław - Kiełbasa śląska ZM Mysław Sp. z o.o. | 84,0% mięsa |
Morliny - Kiełbasa wyborcza Animex Foods S.A. | 81,0% mięsa |
Olewnik - Kiełbasa Bardzo Dobra Grupa Olewnik | ![]() | 81,0% mięsa |
Morliny - Kiełbasa podwawelska Animex Foods S.A. | ![]() | 80,0% mięsa |
Bratwust - Kiełbaski grillowe Tesco | ![]() | 80,0% mięsa |
TED - Kiełbasa wiejska barowa Przetwórstwo Mięsne Tadeusz Sitarski TED | 78,0% mięsa |
Olewnik - Kiełbasa podwawelska Grupa Olewnik | ![]() | 78,0% mięsa |
Auchan - Kiełbasa śląska Auchan Polska Sp. z o.o. | ![]() | 78,0% mięsa |
Real - Kiełbasa śląska Real Sp. z o.o. i Spółka, Sp.k. | 77,0% mięsa |
Olewnik Targo - Kiełbasa toruńska
Kiełbasa wieprzowo-drobiowa, wędzona, parzona.
Producent: Grupa Olewnik
Tarczyński - Kiełbasa delikatesowa
Kiełbasa wieprzowo-drobiowa, srednio rozdrobniona, wędzona, parzona.
Producent: Tarczyński S.A.
Henryk Kania - Kiełbasa śląska
Kiełbasa wieprzowo-drobiowa, wędzona, parzona.
Producent: ZM Henryk Kania S.A.
Morliny - Kiełbasa makowiecka
Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, wysokowydajna, wędzona, parzona.
Producent: Animex Foods S.A.
Morliny - Kiełbasa biała parzona
Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, parzona.
Producent: Animex Foods S.A.
Sokołow Grill Special Line - Kiełbasa piknikowa
Kiełbasa grillowa wieprzowa z wołowiną, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona. Produkt charakteryzuje złocisto - brązowy kolor wędzenia. Kiełbasa nabiera soczystości oraz delikatnego smaku i aromatu po opieczeniu na grillu.
Producent: Sokołów S.A.
Gold kabanosy Francuskie - laureatem Hit Handlu 2013
Firma Sokołów S.A. produkująca GOLD KABANOSY FRANCUSKIE zwyciężyła w 12 edycji konkursu Hit Handlu za największą sprzedaż w kategorii Kabanosy.
Producent: Sokołow S.A.
Czytaj więcej"Zdrowy Wybór" - wędliny wzbogacone zdrowotnymi właściwościami owsa.
Zakłady Mięsne Wadowice wprowadziły na rynek linię produktów "Zdrowy Wybór". Produkt powstał w wyniku współpracy Zakładów Mięsnych Wadowice z Wydziałem Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie.
Czytaj więcejWHO nawołuje do obniżenia ilości soli w produktach mięsnych
Produkty przetworzone z mięsa są drugą co do wielkości kategorią dostarczającą największej ilości soli do naszej diety. Jak wskazują badania, wielu producentów nie do końca rozumie jak dostosować rekomendacje WHO do swojej strategii rozwoju portfolio.
Czytaj więcejDrobimex - nowa ofera bezglutenowa
Firma Drobimex dołączyła do grona firm oferujących bezpieczne produkty bezglutenowe z licencją na używanie znaku przekreślonego kłosa.
Czytaj więcej