Serwis www.foodexpert.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Zamknij

Kiełbasy grillowe

TEST KIEŁBAS GRILLOWYCH
- sprawdź co jesz!

Czytaj więcej »

Parówki

TEST PARÓWEK
- sprawdź co jesz!

Czytaj więcej »

Żywienie

  • Żywienie dzieci

    Nasze pociechy są naszymi skarbami. Dbamy o nie i chcemy, by nie zabrakło im niczego w życiu. Jednym z najważniejszych elementów prawidłowego rozwoju dziecka jest właściwa dieta, która jest nie tylko urozmaicona, ale także dostarcza istotnych składników odżywczych pomocnych w rozwoju naszego dziecka.

    Czytaj więcej »
  • Żywienie ludzi aktywnych fizycznie

    Żywność dla osób uprawiających sport i o wzmożonym wysiłku fizycznym jest jedną z odmian żywności funkcjonalnej, bowiem tego typu żywność pokrywa specyficzne, zwiększone potrzeby żywieniowe na energię i składniki odżywcze.

    Czytaj więcej »
  • Żywienie seniorów

    Pisarz Victor Hugo powiedział: „Po czterdziestce zaczyna się starość młodych, a po pięćdziesiątce młodość starych”. Coś w tym jest! O zasadach żywienia Seniorów więcej znajdziecie w tym rozdziale.

    Czytaj więcej »
  • Żywienie osób z nietolerancją laktozy

    Nietolerancja laktozy polega na zaburzeniu tolerancji oligosacharydów przez niektóre osoby. Po wypiciu mleka cierpisz na bóle brzucha i biegunki ten tekst jest dla Ciebie.

    Czytaj więcej »
  • Żywienie w chorobie Hashimoto

    Hashimoto jest chorobą autoimmunologiczną, w której tarczyca atakowana jest przez układ immunologiczny. W wielu przypadkach zmiany trybu życia, które wprowadzi chory wpłyną korzystnie na przebieg choroby.

    Czytaj więcej »
  • Żywienie osób z nietolerancją glutenu

    Celiakia (glutenozależna enteropatia, choroba trzewna) to przewlekła choroba polegająca na nietolerancji glutenu – białka zawartego w ziarnach pszenicy i innych zbożach. Osób na diecie bezglutenowej w Polsce stale przybywa – sama celiakia występuje u 1% społeczeństwa.

    Czytaj więcej »
  • Żywienie dorosłych

    Bertrand Saadi z Szirazu powiedział: „Najlepszy sposób zachowania zdrowia nie jeść gdy się nie chce i przestać jeść, gdy jeszcze jest chęć do jedzenia." Ale jeżeli już zdecydujemy się coś zjeść, to warto wiedzieć jak i co. W rozdziale tym znajdziecie pewne wskazówki.

    Czytaj więcej »

Porady kulinarne

Jak zachować zielony kolor brokułów ?

Chciałabyś by brokuły na twoim talerzu były zawsze pięknie zielone ? Zobacz jak to zrobić !

Czytaj więcej »

Jak zachować kolor czerwonego barszczu ?

Sezon buraczany w pełni. Jednak nieraz nasz barszcz gubi kolor, robiś się blady i nijaki. Co należy zrobić?

Czytaj więcej »

Jak zatrzymać składniki odżywcze w ziemniakach?

Większość składników odżywczych ziemniaków znajduje się w skórce (90%) i tuż pod nią (9%). Dlatego warto zwrócić uwagę na ich obróbkę termiczną.

Czytaj więcej »

Jak kulinarnie rozebrać świnkę ?

Dla nie wtajeminczonych przedstwiany profesjonalny podział tuszki wieprzowej wraz z opisem zastosowania kulinarnego. Czy wiecie, że tuszka wieprzowa składa się z 15 części ? Zerknijcie ...

Czytaj więcej »

Jak przygotować bakłażana ?

Bakłażan lub oberżyną nazywamy psiankę podłużną (Solanum melongena). Jest to gatunek roślin z rodziny psiankowatych. Roślina ta ma także inne nazwy: gruszka miłosna, jajko krzewiaste i bakman. Warzywo popularne w kuchni śródzimnomorskiej.

Czytaj więcej »

Świat dziecka

Czy ryby powinniśmy podawać dzieciom?

Wiadomo, iż ryby są źródłem cennych substancji dla młodego organizmu. Jednak jak się okazuje ryba rybie nie równa. Zatem które ryby podawać dzieciom a których unikać ?

Czytaj więcej »

Czy dzieci powinny spożywać żywność witaminizowaną?

Żywność dedykowana dzieciom oferuje cały wachlarz witamin i składników mineralnych. Czy dzieci mogą je jeść bez ograniczeń? Na co muszą zwrócić uwagę rodzice?

Czytaj więcej »

Fotoreportaże

Akcja "Gotuj lokalnie "

Rośnie popularność produktów regionalnych, zarówno w polskich domach, jak
i wśród profesjonalnych szefów kuchni. Również młodzi pasjonaci sztuki kulinarnej przekonali się, że polskie produkty lokalne są wartościowe – można przyrządzić je na wiele niestandardowych sposobów, łączyć smaki, przełamywać schematy i tworzyć nowe, oryginalne przepisy. W sobotę, 27 września br.  odbył się finał programu „Gotuj lokalnie”, realizowanego przez Fundację Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej, podczas którego to właśnie produkty regionalne odegrały główną rolę w zmaganiach o wygraną.

Czytaj więcej »

Smakowite otwarcie Atelier Smaku Joli Słomy i Mirka Tymbulaka

W dniu 17 czerwca 2014 roku FoodExpert.pl był gościem otwarcia Atelier Smaku - Joli Słomy & Mirka Trymbulaka. W pracowni kulinarnej serwowane są dania wegańskie i bezglutenowe. To kuchnia wypełniona aromatem ziół, przypraw i naturalnych składników. Miejsce kręcenia programów kulinarnych, szkoła gotowania oraz pracownia wytwarzania smakowitych autorskich specjałów. Zapraszamy na relację zdjęciową z otwarcia.    

Czytaj więcej »

Wydarzenia

3 - 5 października 2014

VII edycja Międzynarodowych Targów Żywności Ekologicznej i Regionalnej NATURA FOOD

Międzynarodowe Targi Łódzkie

8 października 2014

Warsztaty: Dodatki do żywności, aromaty, znakowanie produktów spożywczych w praktyce – interpretacja przepisów, wytyczne komisji europejskiej

Warszawa

5 - 7 listopada 2014

VI Konferencja Naukowa "Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego"

Rogów

22 - 23 listopada 2014

Dni Alergii i Nietolerancji Pokarmowej

Stadion Narodowy

Aplikacja mobilna

Zapraszamy do ściągnięcia naszej aplikacji w wersji na tablety i smartfony.

Amarantus

Pod względem odżywczym amarantus jest najbardziej wartościowym ze zbóż. Wartości amarantusa są nie do przecenienia. Polecany jest do zastosowania w żywieniu osób z anemią, cukrzycą, miażdżycą, chorobami układu nerwowego, układu kostnego i krążenia. Ziarno amarantusa jest pod wieloma względami odżywczymi unikatowe.

Ananas

Ananas ma ciekawe właściwości odżywcze. Zawiera błonnik, wiele witamin oraz składników mineralnych. Jest źródłem bromeliny.

Aronia

Aronia jest krzewem wprowadzonym do upraw ze względu na cenny surowiec i obfite owocowanie. Bogaty w witaminy, składniki mineralne, antocyjany i flawonoidy.

Awokado

Awokado, nazywane również owocem maślanym pochodzi z tropikalnych obszarów Ameryki Środkowej i Południowej. W Europie pojawiło się w XVII wieku. Jest bogatym źródłem składników odżywczych i cennym surowcem kosmetycznym.

Bazylia

Bazylia - liczy ok. 35 gatunków, rosnących dziko głównie w strefie tropikalnej i subtropikalnej Afryki i Azji. Bazylia poprawia trawienie i ułatwia przyswajanie pokarmu – działa przeciwskurczowo, pobudza wydzielanie soku żołądkowego, działa słabo wiatropędnie, przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie. Powszechnie uważa się, że działa przeciwdepresyjnie, poprawia nastrój i dodaje sił. Stosuje się w łagodnych zaburzeniach trawiennych, wzdęciach, przy niedoborze soku żołądkowego.

Bób

Bób należy do rodziny strączkowych i wyróżnia się wieloma wartościami odżywczymi. Zawiera dużą zawartość białka, które może być alternatywą dla białka pochodzenia zwierzęcego. Jest także bardzo bogatym źródłem kwasu foliowego oraz obniża stężenie cholesterolu LDL we krwi.

Borówki amerykańskie

Borówki mają nie tylko wspaniały smak, ale wiele korzyści zdrowotnych. Wpływają na wzrok, dbają o serce, łagodzą problemy z pęcherzem. Zawierają mnóstwo antyoksydantów i wzmacniają odporność.

Brokuły

Brokuły pochodzą z basenu Morza Śródziemnego. Stanowią doskonałe źródło witaminy C oraz beta-karotenu. Zawierają także kwas foliowy, żelazo i potas. Chronią przed nowotworami.

Cebula

Cebula niedoceniane warzywo. Skuteczne w przeziębieniach, obniżaniu cholesterolu, profilaktyce prostaty oraz w kosmetologii.

Czereśnie

Czereśnie ulubiony owoc Francusów - należą do najbardziej wartościowych owoców. Pozytywnie wpływają na nasze zdrowie i wygląd, pomagają leczyć artretyzm. Zawirawją witaminy z grupy B oraz witamine A i C. Są źródłem potasu i jodu. Zródlo bioflawonoidów.

Czosnek - pierwsza naturalna broń przy przeziębieniu

Czosnek to skarbnica wielu cennych dla naszego organizmu składników. Działa bakteriobójczo, wzmacnia naszą odporność. Obniża cholesterol i reguluje poziom cukru we krwi.

Grejpfrut

Grejpfrut ma silne właściwości przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe. Jest jednym z najbogatszych źródeł witaminy C, która w połączeniu z rutyną zawartą w tych owocach wzmacnia odporność organizmu. Dzięki obecności pektyny obniża poziom cholesterolu. Zjedzenie jednego grejpfruta zaspokaja dzienne zapotrzebowanie organizmu na witaminę C!

Jabłka

Jabłka pochodzą z Kazachstanu. Obecnie istnieje 10 tys. odmian. Zawierają witaminy (C, A, B1, B2, PP i B3), składniki mineralne (potas, fosfor, wapń, sód, magnez i żelazo) oraz kwasy organiczne, pektyny oraz błonnik.

Kalarepa

Kalarepka - warzywo sezonowe od maja do lipca. Źródło witaminy C oraz silnego antyutleniacza chroniącego nas przed rakiem, czyli beta-karotenu. Usuwa zastoje i zakrzepy krwi. Leczy m.in. niestrawność i zaburzenia równowagi cukru we krwi.

Kasza gryczana

Kasza gryczana uznawana jest za jeden z nacenniejszych naturalnych produktów roślinnych. Pozyskiwana jest z nasion gryki zaliczanej do tzw. zbóż rzekomych (pseudozbóż) - rośliny z rodziny rdestowatych. Kasza o właściwościach silnie rozgrzewających i przeciwbiegunkowych. Bogata w lizynę i tryptofan, błonnik pokarmowy oraz witaminy z grupy B. 

Kasza jaglana

Kasza jaglana produkowana jest z łuskanego ziarna prosa. Uważana jest za jedną z cenniejszych kasz w naszej diecie. Ma silne właściwości rozgrzewajace, wysuszające oraz antywirusowe. Pozytywnie wpływa na układ pokarmowy i zachowanie zgrabnej sylwetki. Przeciwdziała zaparciom. Naturalnie pomaga utrzymać ładny wygląd włosów i skóry. 

Kasza jęczmienna

Kasza jęczmienna to rodzaj kaszy wyrabianej z ziarna jęczmienia. To najpopularniejsza kasza w Polsce. Dzieli się na pęczak, perłową oraz łamaną. Jest źródłem witaminy PP czyli niacyny, która pomaga obniżyć poziom cholesterolu w organizmie, rozszerza naczynia krwionośne, poprawia wygląd skóry, chroni przed anemią. Zawiera też błonnik rozpuszczalny, który reguluje pracę jelit.

Kasza Kus Kus

Kuskus to tradycyjny produkt spożywczy z Bliskiego Wschodu. Łączy w sobie cechy makaronu i kaszy. To także nazwa przyrządzanej z niego potrawy. Kasza bogata w białko, wapń, witaminy z grupy B.

Koper włoski

Fenkuł włoski - niskokaloryczne warzywo zawierające witaminy: C, z grupy B oraz A. Źródło błonnika. Pomocny w trawieniu, wzdęciach oraz kolkach. Wzmacnia odporność, obniża poziom złego cholesterolu.

Kukurydza

Kukurydza to najpowszechniej uprawiane zboże świata. Jest dobrym źródłem białka i witamin z grupy B, a także witaminy C oraz A, D, E, K. Z cenionych minerałów warto wymienić występujące w kukurydzy: potas, fosfor, selen, żelazo, miedź i magnez.

Maliny

Maliny to grupa gatunków z rodzaju Rubus L. o charakterystycznych, słodkich i smacznych owocach jagodowych. Niskokaloryczne. Są źródłem wielu witamin (C, E, B1, B2, B6 i kwasu foliowego) oraz składników mineralnych. Zawierają cenne barwniki, antocyjany, kwasy organiczne, pektyny, cukry, związki śluzowe, lotne związki zapachowe oraz błonnik.

Marchew

Marchew to warzywo, które ma bardzo dużą wartość odżywczą. Jest źródłem beta–karotenu, którego zalet nie sposób przecenić. Beta-karoten jest prowitaminą witaminy A. Dostarczony w diecie, w zależności od potrzeb organizmu, jest w wątrobie przekształcany w witaminę A. Wartość energetyczna 100 g surowej marchwi wynosi 28 kcal.

Migdały

Migdały są cennymi produktem w naszej codziennej diecie. Mimo wysokiej zawartości tłuszczów należą do najzdrowszych przekąsek.

Morele

Morele - owoc bogaty w witamine A oraz beta-karoten. Zawierają żelazo, wapń, fosfor i błonnik. Dzięki działaniu zasadotwórczemu wspomagają leczenie nadkwasoty, zapobiegają dolegliwościom wątrobowym i problemom z woreczkiem żółciowym.Wskazane dla kobiet w okresie menopauzy. Są smaczne i sycące, gaszą głód oraz poprawiają przemianę materii.

Natka pietruszki

Właściwości pietruszki są znane od lat. Jest wykorzystywana od stuleci w medycynie ludowej. Jest bardzo użyteczna i może być używana jako składnik zdrowej diety. Pietruszka zwyczajna jest bogata w prowitaminę A, witaminę C, sole mineralne i żelazo.

Orzechy włoskie

Mówi się, że wystarczy codziennie zjeść siedem orzechów włoskich dziennie – by dostarczyć do naszego organizmu istotną ilość przeciwutleniaczy, obniżyć ryzyko chorób serca, kamicy żółciowej, cukrzycy typu II, niedoczynności tarczycy, poprawić sobie pamięć i koncentrację oraz wzmocnić serce.

Papryka

Papryka to warzywo spokrewnione z pomidorami i bakłażanami. Zawiera witaminę C, A, E, witaminy z grupy B, oraz składniki mineralne. Żółta odmiana dostarcza luteinę i zeoksantynę. Ostre odmiany podkreślają metabolizm.

Prosciutto di Parma, czyli szynka parmeńska

Prosciutto di Parma, czyli szynka parmeńska jest to produkt otrzymany z surowej, podsuszanej szynki z udźca wieprzowego z kością. Cechą charakterystyczną tego typu szynki jest łagodny, lekko słodkawy smak z nutą surowości w tle. Jest to szynka z niższą niż inne tego typu wyroby ilością soli. Jest to tradycyjny specjał z prowincji Parma, w regionie Emilia-Romania.

Rozmaryn

Rozmaryn pochodzi z obszaru śródziemnomorskiego o charakterystycznym silnym smaku i lekko sosnowym zapachu. W kulinariach wykorzystywany jest jako przyprawa do mięs, warzyw, grzybów, zup oraz tworzenia mieszanek ziołowych. Szerokie zastosowanie zdrowotne i kosmetyczne.

Rumianek

Rumianek jest najbardziej znaną i najbardziej popularną rośliną leczniczą w Europie. Jest to jedna z najczęściej stosowanych roślin leczniczych w medycynie ludowej w leczeniu ropni, czyraków i stanów zapalnych skóry i oczu. Jest surowcem kosmetycznym oraz kulinarnym.

Ryż brązowy

Ryż brązowy jest bogatym źródłem witamin, składników mineralnych, błonnika oraz przeciwutleniaczy. W krajach azjatyckich od wieków spożywa się tą odmiane ryżu, która reguluje poziom cukru we krwi, obniża poziom cholesterolu, pozytywnie działa na nasz organizm oraz pomagając walczyć z otyłością. Produkt o niskim ideksie glikemicznym.

Salami

Salami - włoski i węgierski przysmak.Bardzo trwała, długodojrzewająca kiełbasa z wyraźnie zaznaczonymi białymi lub rózowymi cętkami tłuszczu.

Sardynki

Sardynki - rybki o długości od 15-30 cm są bogate w kwasy Omega 3, które zapobiegają chorobom serca i naczyń krwionośnych, zmniejszają ryzyko zachorowania na chorobę Alzheimera. Są również źródłem wit.D i B12, wapnia oraz białka.

Sałata rzymska

Sałata rzymska zwana też długolistną to warzywo o kruchych, wydłużonych liściach. Znana była w Rzymie i Egipcie. Nazwa pochodzi od twórcy słynnej potrawy - sałaty Cezara. Lekkostrawna i niskokaloryczna. Źródło karotenu, witamin B1, B2, PP oraz C. Bogata w wapń, fosfor, potas, magnez i żelazo.

Siemię lniane

Siemię lniane należy do kategorii tzw. superfood, czyli pożywienia, które wyjątkowo dobroczynnie wpływa na stan ludzkiego organizmu.

Szparagi

Sezonowe warzywa. Zawierają szereg substancji o działaniu przeciwnowotworowym, takich jak sulforafan, izotiocyjaniany i indole. Prawdziwa bomba witaminowo-mineralna.

Truskawki

Letni niskokaloryczny owoc będący źródłem witaminy C i flawonoidów. Stosowany do oczyszczania przewodu pokarmowego oraz usuwanie kamieni nerkowych. Przynosi ulgę w bólach reumatycznych, dnie moczanowej oraz zapaleniu stawów. Ale uwaga może być alergenem !

Ziemniaki

Ziemnak - roślina hodowlana od 8 tysięcy lat. Do Europy trafiły w XIV wieku. Niskolakorycze warzywo bogate w białko, skrobię oraz witamniny i składniki mineralne. Szerokie zastosowanie kulinarne i prozdrowotne.

Żurawina

Żurawiny to jedne z najbardziej cenionych owoców. Wskazane w chorobach dróg moczowych, układu pokarmowego, sercowo - naczyniowego.Owco wzmacniający układ odpornościowy.

Łosoś

Łosoś to jedna z najbardziej popularnych, cenionych i rozpoznawalnych ryb na świecie. Pozyskuje się ją z połowów na otwartych morzach jak i z hodowli w akwakulturach. Jest jedną z najtłustszych ryb morskich. Zawiera kwasy omega 3 i 6, witamy z grupy B, rozpuszczalne w tłuszczach A ,D i E oraz jod i potas.

Styl życia

W duecie Atelier Smaku

Zapraszam na wywiad z Jolantą Słomą i Mirosławem Tymbulakiem - propagatorami kuchni wegańskiej i bezglutenowej, autorami programów kulinarnych, projektantów i wydawców poradników kulinarnych.Właścicieli pracowni kulinarnej Atelier Smaku w Gdyni.

Czytaj więcej »

Aktualności

Nowe limitowane linie warzyw od Bonduelle!

2014-09-30

Juz wkrótce na półki sklepowe trafi świeza porcja zdrowia - Kukurydza Złocista Bonduelle ze Świeżych Zbiorów oraz Groszek Bonduelle ze Świeżych Polskich Zbiorów.

Czytaj więcej »
Nowe prozdrowotne syropy od Paoli .

2014-09-27

Hoop Polska przygotowała limitowaną edycję syropów Paola, wykorzystującą prozdrowotne właściwości owoców.

Czytaj więcej »
Nowy "narodowy " sok od Dr Witt !

2014-09-26

DrWitt Jabłko Witalność to połączenie 100 proc. soku z polskich jabłek i sześciu witamin wspomagających, ważną w okresie jesiennym, witalność.

Czytaj więcej »
Produkty wędzone tradycyjne - co nas czeka ?

2014-09-24

Główny Lekarza Weterynarii w dniu 18 września br. wydał komunikat dotyczący wprowadzania na rynek produktów mięsnych i produktów rybołówstwa wędzonych tradycyjnie po 1 września 2014 r.

Czytaj więcej »
Urodzinowa loteria „Świętuj z nami 20 lat Hochland w Polsce”!

2014-09-22

Hochland obchodzi dwudziestolecie obecności na polskim rynku i  w związku z tym przystąpił do urodzinowej loterii konsumenckiej pod hasłem „Świętuj z nami 20 lat Hochland w Polsce”.  20 tys. zł dziennie na 20 lat Hochland przez 8 tygodni !. Zobacz szczególy promocji ...  -

Czytaj więcej »
Mini kiwi wyhodowana w SGGW już na półkach sklepowych

2014-09-18

Owoce Mini kiwi, odmiany wyhodowanej przez naukowców Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie pojawiły się już w naszych sklepach. Produkt posiada wysokie wartośic odżywcze i unikatowy smak.

Czytaj więcej »
CRUNCHY „Coś na Ząb” z wysoką zawartością błonnika marki Kupiec w jesiennej odsłonie !

2014-09-17

Firma Kupiec przygotowała lekką i pyszną propozycję z serii „Coś na Ząb” - Crunchy naturalne oraz o smaku pomarańczy i czekolady w nowej odsłonie z wysoką zawartością błonnika. To doskonała opcja na śniadanie czy lunch: wystarczy dodać mleko, kefir, jogurt albo ulubione owoce - i gotowe!

Czytaj więcej »
Nowe kiełbaski od Chrzanowska Manufaktura Wędlin

2014-09-16

Na polskim rynku pojawiły się pyszne kiełbaski „Degustino”. Te pełne mięsa i smaku, konfekcjonowane przysmaki produkuje Chrzanowska Manufaktura Wędlin. W pierwszej kolejności do sklepów trafiły trzy tradycyjne smaki: kiełbaski podwawelskie, śląskie i białe. Wszystkie Degustino produkowane są wg domowych receptur, pasteryzowane jak weki od mamy i co ważne nie zawierają glutenu.

Czytaj więcej »
Akcja „Weź się za wołowinę”?

2014-09-13

Właśnie rozpoczyna się kampania „Weź się za wołowinę”. To ogólnopolski konkurs kierowany do restauratorów, Chefów kuchni i konsumentów. Projekt ma na celu zwiększenie spożycia polskiej wołowiny na rodzimym rynku poprzez edukację konsumentów na temat m.in. jakości produkowanego mięsa, walorów smakowych oraz możliwości wykorzystania. 

Czytaj więcej »
Nowe prawo dla żywnosci bezglutenowej

2014-09-11

Ustawodawca unijny stworzył nowe obowiązki dla podmiotów z branży spożywczej dotyczce żywwności bezglutenowej. Nowe zasady sa ujęte w rozporządzeniu wykonawczym Komisji (UE) nr 828/2014 z dnia 30 lipca 2014 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat nieobecności lub zmniejszonej zawartości glutenu w żywności.

Czytaj więcej »
Właściwości żurawiny pod znakiem zapytania ?

2014-09-09

Produkty z żurawiną były przedmiotem wielu badań, które miały wykazać wpływ zawartych w nich proantocyjanidyn na hamowanie adhezji bakterii chorobotwórczych zasiedlających drogi moczowe. W latach 2003-2008 Francuska Agencja Bezpieczeństwa Żywności przeprowadzała badania produktów z żurawiną i potwierdziła opisany wyżej związek przyczynowo-skutkowy. Jednak przeciwne zdanie na ten temat wyraził wtedy EFSA. 

Czytaj więcej »
Mięsne przysmaki dla małego bezglutenowca od firmy Dorset

2014-09-05

Dzieci z nietolerancją glutenu i na diecie eliminacyjnej nie muszą już rezygnować z ulubionych przysmaków. W ofercie Drosed, Specjalisty od drobiu, znajdziesz wyjątkowe parówki Smakowite z symbolem przekreślonego kłosa. Na ich bazie wyczarujesz wiele smakołyków dla swojego malucha.

Czytaj więcej »
Międzynarodowy dzień czekolady !

2014-09-04

Marka Wedel po raz kolejny świętuje Międzynarodowy Dzień Czekolady w centrum Warszawy i zaprasza do podziwiania dwumetrowego Pałacu Kultury i Nauki wykonanego w całości z 440 kg wedlowskiej czekolady!

Czytaj więcej »
Nowa kampania Hochlanda: Na litr mleka czasu szkoda, 4 plastry to wygoda!

2014-09-04

Z okazji rozpoczecia rolu szkolnego Hochland rozpoczął nowa kampanię serów żotych plasterkowanych pod hasłem "Na litr mleka czasu szkoda, 4 plastry to wygoda! Kampania skierowana jest do dzieci oraz ich rodziców i ma na celu zwrócenie uwagi na  zwiększenie udziału serów podpuszczkowych bogatych w naturalny wapń w diecie dzieci. 

Czytaj więcej »
Uwaga, co 5 produkt ekologiczny nie spelnia wymagań !

2014-08-28

Według Inspekcji Handlowej co piąty produkt ekologiczny sprzedawany w Polsce nie spełnia wymagań. Przedsiębiorcy muszą liczyć się z karami. 

Czytaj więcej »
[Regulamin][Kontakt]