Serwis www.foodexpert.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Zamknij

Kiełbasy grillowe

TEST KIEŁBAS GRILLOWYCH
- sprawdź co jesz!

Czytaj więcej »

Parówki

TEST PARÓWEK
- sprawdź co jesz!

Czytaj więcej »

Żywienie

  • Żywienie dzieci

    Nasze pociechy są naszymi skarbami. Dbamy o nie i chcemy, by nie zabrakło im niczego w życiu. Jednym z najważniejszych elementów prawidłowego rozwoju dziecka jest właściwa dieta, która jest nie tylko urozmaicona, ale także dostarcza istotnych składników odżywczych pomocnych w rozwoju naszego dziecka.

    Czytaj więcej »
  • Żywienie ludzi aktywnych fizycznie

    Żywność dla osób uprawiających sport i o wzmożonym wysiłku fizycznym jest jedną z odmian żywności funkcjonalnej, bowiem tego typu żywność pokrywa specyficzne, zwiększone potrzeby żywieniowe na energię i składniki odżywcze.

    Czytaj więcej »
  • Żywienie seniorów

    Pisarz Victor Hugo powiedział: „Po czterdziestce zaczyna się starość młodych, a po pięćdziesiątce młodość starych”. Coś w tym jest! O zasadach żywienia Seniorów więcej znajdziecie w tym rozdziale.

    Czytaj więcej »
  • Żywienie osób z nietolerancją laktozy

    Nietolerancja laktozy polega na zaburzeniu tolerancji oligosacharydów przez niektóre osoby. Po wypiciu mleka cierpisz na bóle brzucha i biegunki ten tekst jest dla Ciebie.

    Czytaj więcej »
  • Żywienie w chorobie Hashimoto

    Hashimoto jest chorobą autoimmunologiczną, w której tarczyca atakowana jest przez układ immunologiczny. W wielu przypadkach zmiany trybu życia, które wprowadzi chory wpłyną korzystnie na przebieg choroby.

    Czytaj więcej »
  • Żywienie osób z nietolerancją glutenu

    Celiakia (glutenozależna enteropatia, choroba trzewna) to przewlekła choroba polegająca na nietolerancji glutenu – białka zawartego w ziarnach pszenicy i innych zbożach. Osób na diecie bezglutenowej w Polsce stale przybywa – sama celiakia występuje u 1% społeczeństwa.

    Czytaj więcej »
  • Żywienie dorosłych

    Bertrand Saadi z Szirazu powiedział: „Najlepszy sposób zachowania zdrowia nie jeść gdy się nie chce i przestać jeść, gdy jeszcze jest chęć do jedzenia." Ale jeżeli już zdecydujemy się coś zjeść, to warto wiedzieć jak i co. W rozdziale tym znajdziecie pewne wskazówki.

    Czytaj więcej »

Porady kulinarne

Jak zachować zielony kolor brokułów ?

Chciałabyś by brokuły na twoim talerzu były zawsze pięknie zielone ? Zobacz jak to zrobić !

Czytaj więcej »

Jak zachować kolor czerwonego barszczu ?

Sezon buraczany w pełni. Jednak nieraz nasz barszcz gubi kolor, robiś się blady i nijaki. Co należy zrobić?

Czytaj więcej »

Jak zatrzymać składniki odżywcze w ziemniakach?

Większość składników odżywczych ziemniaków znajduje się w skórce (90%) i tuż pod nią (9%). Dlatego warto zwrócić uwagę na ich obróbkę termiczną.

Czytaj więcej »

Jak kulinarnie rozebrać świnkę ?

Dla nie wtajeminczonych przedstwiany profesjonalny podział tuszki wieprzowej wraz z opisem zastosowania kulinarnego. Czy wiecie, że tuszka wieprzowa składa się z 15 części ? Zerknijcie ...

Czytaj więcej »

Jak przygotować bakłażana ?

Bakłażan lub oberżyną nazywamy psiankę podłużną (Solanum melongena). Jest to gatunek roślin z rodziny psiankowatych. Roślina ta ma także inne nazwy: gruszka miłosna, jajko krzewiaste i bakman. Warzywo popularne w kuchni śródzimnomorskiej.

Czytaj więcej »

Świat dziecka

Czy ryby powinniśmy podawać dzieciom?

Wiadomo, iż ryby są źródłem cennych substancji dla młodego organizmu. Jednak jak się okazuje ryba rybie nie równa. Zatem które ryby podawać dzieciom a których unikać ?

Czytaj więcej »

Czy dzieci powinny spożywać żywność witaminizowaną?

Żywność dedykowana dzieciom oferuje cały wachlarz witamin i składników mineralnych. Czy dzieci mogą je jeść bez ograniczeń? Na co muszą zwrócić uwagę rodzice?

Czytaj więcej »

Fotoreportaże

Akcja "Gotuj lokalnie "

Rośnie popularność produktów regionalnych, zarówno w polskich domach, jak
i wśród profesjonalnych szefów kuchni. Również młodzi pasjonaci sztuki kulinarnej przekonali się, że polskie produkty lokalne są wartościowe – można przyrządzić je na wiele niestandardowych sposobów, łączyć smaki, przełamywać schematy i tworzyć nowe, oryginalne przepisy. W sobotę, 27 września br.  odbył się finał programu „Gotuj lokalnie”, realizowanego przez Fundację Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej, podczas którego to właśnie produkty regionalne odegrały główną rolę w zmaganiach o wygraną.

Czytaj więcej »

Smakowite otwarcie Atelier Smaku Joli Słomy i Mirka Tymbulaka

W dniu 17 czerwca 2014 roku FoodExpert.pl był gościem otwarcia Atelier Smaku - Joli Słomy & Mirka Trymbulaka. W pracowni kulinarnej serwowane są dania wegańskie i bezglutenowe. To kuchnia wypełniona aromatem ziół, przypraw i naturalnych składników. Miejsce kręcenia programów kulinarnych, szkoła gotowania oraz pracownia wytwarzania smakowitych autorskich specjałów. Zapraszamy na relację zdjęciową z otwarcia.    

Czytaj więcej »

Wydarzenia

3 - 5 października 2014

VII edycja Międzynarodowych Targów Żywności Ekologicznej i Regionalnej NATURA FOOD

Międzynarodowe Targi Łódzkie

8 października 2014

Warsztaty: Dodatki do żywności, aromaty, znakowanie produktów spożywczych w praktyce – interpretacja przepisów, wytyczne komisji europejskiej

Warszawa

5 - 7 listopada 2014

VI Konferencja Naukowa "Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego"

Rogów

22 - 23 listopada 2014

Dni Alergii i Nietolerancji Pokarmowej

Stadion Narodowy

Aplikacja mobilna

Zapraszamy do ściągnięcia naszej aplikacji w wersji na tablety i smartfony.

Kuszenie jedzeniem ...

2014-02-13

Walentynki na dobre zadomowiły się w Polsce. Jednych cieszą, inni traktują je z rezerwą i pobłażaniem. Jednak Święto Zakochanych jest dowodem, iż w życiu potrzebujemy miłości i kogoś do kochania.

Wojciech Kilar, wielki polski kompozytor powiedział : „ iż jego największym szczęściem w życiu było to, że spotkał kogoś kogo mógł obdarzyć uczuciem. I był pewien, iż ta osoba do końca życia go kochała".

Dlatego też myślę, że warto dbać o miłość, ciepło w związku i dopieszczać ją nie tylko z okazji Walentynek. A że do serca ukochanej osoby droga często wiedzie przez żołądek, dlatego też podpowiadamy, jakie produkty znaleźć się w codziennej diecie, by ogień Waszej miłości nigdy nie zgasł. Zapraszam na afrodyzjakową ucztę.

Tradycja święta rzecz ...

Święto Zakochanych to narodziło się już w starożytnym Rzymie, gdzie w lutym obchodzono Dzień Płodności tzw. Lupercalia. Kapłani składali wówczas w ofierze kozę, która miała zapewnić płodność i urodzaj. Symbolem tego święta był Kupido znany też jako Amor. Łacińskie znaczenie słowa Cupido oznacza „pragnienie” i „pożądanie” zaś „Amore” po włosku znaczy miłość. Bardzo często jest on uosabiany z greckim bogiem Erosem, przedstawianym jako młody mężczyzna lub nagi chłopiec ze skrzydłami u ramion, z łukiem i kołczanem pełnym strzał.

Święto zakochanych, czyli Dzień Świętego Walentego kojarzony jest też z chrześcijańskim męczennikiem, lekarzem i duchownym Walentym, który żył w III wieku i wbrew zakazom cesarza Klaudiusza II udzielał ukochanym potajemnych ślubów. W tych czasach Cesarz zabraniał młodym mężczyznom wchodzenia w związki małżeńskie w obawie, że nie będą chcieli wstępować do wojska. Wbrew zarządzeniu władcy Walenty udzielał potajemnych ślubów. Przyłapany na goracym uczynku został stracony 14 lutego 270 roku. Jednakże z czasem Papież Gelasius docenił jego zasługi i w 496 roku ustanowił go patronem zakochanych. Na relikwiarzu, w którym znajdują się jego szczątki umieszczono  znamienny napis: „Święty Walenty, patron miłości”. Pielgrzymki do miejsca spoczynku św. Walentego cieszyły się od początku dużą popularnością, a najwięcej zwolenników Świętego pojawiło się w Anglii i Francji.

W XVI wieku rozkwitła tradycja obdarowywania kobiet kwiatami. Tradycję tą zapoczątkowała córka króla Francji Henryka IV, która zorganizowała bal, na którym mężczyźni ofiarowywali ukochanym kobietom bukiety kwiatów. Od tej pory jednym z symboli uwielbienia dla ukochanej kobiety są właśnie kwiaty. Z czasem do bukietu zaczęto dołączać kartki z rymowanymi listami miłosnymi. Panowie nie zapomnijcie zatem o małym bukieciku kwiatów dla wybranki Waszego serca!

W kręgach kultury Zachodu ten dzień jest uznawany za święto miłości oraz przyjaźni. Tego dnia zakochani obdarowują się upominkami, listami oraz drobnymi prezentami. Dziś na całym świecie wysyła się około miliarda kart walentynkowych. Spotkaniom towarzyskim często towarzyszą eleganckie, romantyczne kolacje.

Afrodyzjaki, czyli żywność podkręcająca miłość ?

Od zarania dziejów wymyślano sposoby by uwieść ukochaną osobę. Jednym z elementów sztuki miłosnej były afrodyzjaki. Według definicji afrodyzjaki są to substancje, które uważane są za produkty zwiększające popęd płciowy lub potencję. Zwykle działają bezpośrednio na organizm lub pośrednio na przewodnictwo nerwowe. Czasami modyfikują poziom hormonów płciowych. Występują pod postacią indywidualnych pokarmów, ukryte jako przyprawy są w specjalnie opracowanych daniach lub napojach. Czy działają? Wiele osob twierdzi, że tak? Jak jest naprawdę musicie sprawdzić to sami ! Więc do dzieła.  

Uwiedź małą czarną ! 

Jeśli nie stać nas na wyrafinowaną kolacje to może wato zacząć od małej czarnej. Należy ona do najprostszych afrodyzjaków. W przyjemny sposób potrafi podsycić miłosne instynkty. Jeśli do kawy dodasz szczyptę wanilii, kardamonu lub cynamonu, to ten magiczny napój nie tylko zrelaksuje wybranka twojego serca, ale także pobudzi Wasze krążenie, a zapach zadziała relaksująco na zmysły.

Badania naukowe wykazały, także iż szczególnie skuteczna w miłosnych podchodach jest czekolada. Od zamierzchłych czasów uważana była za dar boski. Uwielbiał ja władca Azteków – Montezuma, który wypijał dziennie kilka czarek czekolady z miodem i przyprawami, doceniając jej moc jako cudownego afrodyzjaku. Także słynny uwodziciel Casanova był miłosnikiem czekoladowego napoju i upatrywał w niej źródło sił witalnych. 

W istocie, zawarty w czekoladzie cukier wraz ze składnikami ziarna kakaowego: tłuszczem, kofeiną i fenyloetyloaminą wzmaga wydzielanie hormonów szczęścia: serotoniny i endorfin. Fenyloetyloamina silnie pobudza układ nerwowy, powoduje wzrost tętna i ciśnienia krwi. Pod jej wpływem dochodzi w mózgu do produkcji dopaminy – neuroprzekaźnika wywołującego niebywałe uczucie przyjemności i zadowolenia. Pijąc lub jedząc czekoladę czujemy się tak, jakbyśmy byli zakochani ! Może dlatego czekoladki stały się numerem jeden na liście walentynkowych prezentów.

Owoce skąpane w szampanie !

Szampan, król win, to kolejna ważna pozycja na liście. Przez jego znawców rekomendowany jest jako "rozpraszający niepokoje i stany depresyjne". Znany kanonik Godinot w 1718 r. w swym traktacie o szampanach zapewniał: „Ze wszystkich win nie masz lepszego dla zdrowia niż wino z Szampanii”. Zaletą szampana jest także jak mawiała królewska kochanka – Madame de Pompadour iż: Szampan jest jedynym winem po wypiciu którego kobieta pozostaje piękną! Zawsze jednak namawiamy do umiaru, by zamiast dodać wigoru i fantazji jego nadmiar nie spowodował bólu głowy (!), braku kontroli nad sobą oraz nadmiernej senności i uczucia zmęczenia.

Bardzo często szampanowi towarzyszą owoce tj. truskawki, awokado, brzoskwinie, granaty, czy melony. Powszechnie uważa się, iż posiadają one działanie wzniecające pożądanie potrzebne do miłosnych uniesień, do tego są lekkie, pełne szybko uwalniającej się glukozy, witamin, składników mineralnych – nie obciążają żołądka, co w efekcie zachęca do miłosnych uniesień. Polecane wersje: owoce w płynnej czekoladzie z fondue lub w bitej śmietanie. 

Warzywne miłosne frykasy

Do afrodyzjaków zalicza się także niektóre warzywa. Chociaż czasami nie wyglądają tak apetycznie i nie są słodkie jak owoce, jednak kulinarni spece wpisują je na listę produktów o sile afrodyzjaku. Wśród wymienionych warzyw wspomina się: bakłażany zwane także gruszką miłosną, szparagi, brokuły ( zawierają wit A,C, kwas foliowy) , paprykę ( zawiera kapsaicynę, która ma własności rozgrzewające ), cebulę, pory oraz seler

Cebuli boskie cechy przypisywanli nawet Egipcjanie. Zawiera ona witaminy: C, z grupy B, karoten, cynk, wapń i potas. Por z kolei zawiera witaminę E - okrzykniętą witaminą młodości, oraz witaminy C i B6. Zawiera sole mineralne, takie jak: potas, wapń, magnez, fosfor i kwas foliowy.

Miłości dodaje szczypta smaku, czyli przyprawy w akcji !

Miłość bez szczypty smaczku jest mdła i nudna. Podobnie z potrawami. Dlatego też od wieków spece od ars amandi ekspe

rymentują z różnymi przyprawami. W Polsce najbardziej znane jest xiólko pod nazwa lubczyk. Dawniej wierzono, iż dodanie go do potrawy ukochanej osoby da gwarancję szybkich miłosnych umiesień. Lubczykowi przypisywane jest m.in. zwiększanie pobudliwości seksualnej u Pań i Panów. Właściwie nie budząc niczyich podejrzeń można go dodać do zupy, sosu, herbaty czy nalewek.

W Chinach z kolei popularnym afrodyzjakiem jest w dalszym ciągu żeń-szeń, który dodaje energii i pobudza zmysły. W kuchni europejskiej rekomendowany jest do dań na bazie ryżu lub jako składnik koktajli. Gdyby pikanterii miłosnego tête-à-tête było mało, to polecamy ostre chili – składnik słynnej „hiszpańskiej muchy”. Chilli działa nie tylko rozgrzewająco, ale i stymulująco. Podkręca smak i aromat potraw oraz dodaje im zmysłowego pikantnego smaku.Warto przetestować.

Wśród innych miłosnych ziółek wskazuje się włoską bazylię, o charakterystycznym korzennym, lekko pikantnym smaku. Bazylia przede wszystkim wzmaga ukrwienie, poprawia trawienie i ułatwia przyswajanie pokarmu. Uważa się, że działa przeciwdepresyjnie, poprawia nastrój i dodaje sił. Można ją stosować np. do sałatek, zup i duszonych warzyw oraz słynnej sałatki caprese. Niektórzy wskazują też na czosnek, któremu przypisuje się zwiększenie witalności. W Walentynki polecany dla koneserów ze wzgledu na charakterystyczny zapach. Inne specjały to chrzan, cząber, imbir, pieprz kajeński oraz kapary.

Jaja produkt z wielką mocą

Uważa się, iż jaja ugotowane na miękko lub surowe są świetnym afrodyzjakiem. Lejące się żółtko działa na zmysły, a tak przygotowana potrawa zawiera mnóstwo substancji odżywczych. Do spożywania jaj na miękko przyznaje się też Casanova, w diecie którego jaja stanowiły obok ostryg i czekolady metodę na szybkie pobudzenie miłosne.

Owoce morza 100 % pewniak

Jednak prawdziwym hitem walentynkowej kolacji może okazać się menu, którego częścią kulinarną są owoce morza. Do najbardziej znanych afrodyzjaków zaliczyć można ostrygi, homary, kalmary, małże, ośmiorniczki czy krewetki. Wskazana byłaby także o drobina  kawioru. Jeżeli nie gustujemy w takich specjałach to polecamy dania z ryb tj. łosoś, sandacz, węgorz, pstrąg, rekin, anchois czy sardynki.

Deserowa kropka nad „i”

Każda "kulinarna" rozkosz musi jednak mieć swoje grande finale ! Dlatego też na puentę polecam elegancką i smakowitą deskę serową, na której nie może zabraknąć króla serów – błękitnego roqueforta, pokrytego puszystą białą skórką brie czy camemberata. Jeżeli do tego dodamy garść suszonych owoców, tj. daktyle, figi, morele, orzechy włoskie to sukces murowany.

Miłych kulinarnych Walentynek, na co dzień !
Pozdrawiam serdecznie,
Joanna

Styl życia

W duecie Atelier Smaku

Zapraszam na wywiad z Jolantą Słomą i Mirosławem Tymbulakiem - propagatorami kuchni wegańskiej i bezglutenowej, autorami programów kulinarnych, projektantów i wydawców poradników kulinarnych.Właścicieli pracowni kulinarnej Atelier Smaku w Gdyni.

Czytaj więcej »

Aktualności

Nowe limitowane linie warzyw od Bonduelle!

2014-09-30

Juz wkrótce na półki sklepowe trafi świeza porcja zdrowia - Kukurydza Złocista Bonduelle ze Świeżych Zbiorów oraz Groszek Bonduelle ze Świeżych Polskich Zbiorów.

Czytaj więcej »
Nowe prozdrowotne syropy od Paoli .

2014-09-27

Hoop Polska przygotowała limitowaną edycję syropów Paola, wykorzystującą prozdrowotne właściwości owoców.

Czytaj więcej »
Nowy "narodowy " sok od Dr Witt !

2014-09-26

DrWitt Jabłko Witalność to połączenie 100 proc. soku z polskich jabłek i sześciu witamin wspomagających, ważną w okresie jesiennym, witalność.

Czytaj więcej »
Produkty wędzone tradycyjne - co nas czeka ?

2014-09-24

Główny Lekarza Weterynarii w dniu 18 września br. wydał komunikat dotyczący wprowadzania na rynek produktów mięsnych i produktów rybołówstwa wędzonych tradycyjnie po 1 września 2014 r.

Czytaj więcej »
Urodzinowa loteria „Świętuj z nami 20 lat Hochland w Polsce”!

2014-09-22

Hochland obchodzi dwudziestolecie obecności na polskim rynku i  w związku z tym przystąpił do urodzinowej loterii konsumenckiej pod hasłem „Świętuj z nami 20 lat Hochland w Polsce”.  20 tys. zł dziennie na 20 lat Hochland przez 8 tygodni !. Zobacz szczególy promocji ...  -

Czytaj więcej »
Mini kiwi wyhodowana w SGGW już na półkach sklepowych

2014-09-18

Owoce Mini kiwi, odmiany wyhodowanej przez naukowców Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie pojawiły się już w naszych sklepach. Produkt posiada wysokie wartośic odżywcze i unikatowy smak.

Czytaj więcej »
CRUNCHY „Coś na Ząb” z wysoką zawartością błonnika marki Kupiec w jesiennej odsłonie !

2014-09-17

Firma Kupiec przygotowała lekką i pyszną propozycję z serii „Coś na Ząb” - Crunchy naturalne oraz o smaku pomarańczy i czekolady w nowej odsłonie z wysoką zawartością błonnika. To doskonała opcja na śniadanie czy lunch: wystarczy dodać mleko, kefir, jogurt albo ulubione owoce - i gotowe!

Czytaj więcej »
Nowe kiełbaski od Chrzanowska Manufaktura Wędlin

2014-09-16

Na polskim rynku pojawiły się pyszne kiełbaski „Degustino”. Te pełne mięsa i smaku, konfekcjonowane przysmaki produkuje Chrzanowska Manufaktura Wędlin. W pierwszej kolejności do sklepów trafiły trzy tradycyjne smaki: kiełbaski podwawelskie, śląskie i białe. Wszystkie Degustino produkowane są wg domowych receptur, pasteryzowane jak weki od mamy i co ważne nie zawierają glutenu.

Czytaj więcej »
Akcja „Weź się za wołowinę”?

2014-09-13

Właśnie rozpoczyna się kampania „Weź się za wołowinę”. To ogólnopolski konkurs kierowany do restauratorów, Chefów kuchni i konsumentów. Projekt ma na celu zwiększenie spożycia polskiej wołowiny na rodzimym rynku poprzez edukację konsumentów na temat m.in. jakości produkowanego mięsa, walorów smakowych oraz możliwości wykorzystania. 

Czytaj więcej »
Nowe prawo dla żywnosci bezglutenowej

2014-09-11

Ustawodawca unijny stworzył nowe obowiązki dla podmiotów z branży spożywczej dotyczce żywwności bezglutenowej. Nowe zasady sa ujęte w rozporządzeniu wykonawczym Komisji (UE) nr 828/2014 z dnia 30 lipca 2014 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat nieobecności lub zmniejszonej zawartości glutenu w żywności.

Czytaj więcej »
Właściwości żurawiny pod znakiem zapytania ?

2014-09-09

Produkty z żurawiną były przedmiotem wielu badań, które miały wykazać wpływ zawartych w nich proantocyjanidyn na hamowanie adhezji bakterii chorobotwórczych zasiedlających drogi moczowe. W latach 2003-2008 Francuska Agencja Bezpieczeństwa Żywności przeprowadzała badania produktów z żurawiną i potwierdziła opisany wyżej związek przyczynowo-skutkowy. Jednak przeciwne zdanie na ten temat wyraził wtedy EFSA. 

Czytaj więcej »
Mięsne przysmaki dla małego bezglutenowca od firmy Dorset

2014-09-05

Dzieci z nietolerancją glutenu i na diecie eliminacyjnej nie muszą już rezygnować z ulubionych przysmaków. W ofercie Drosed, Specjalisty od drobiu, znajdziesz wyjątkowe parówki Smakowite z symbolem przekreślonego kłosa. Na ich bazie wyczarujesz wiele smakołyków dla swojego malucha.

Czytaj więcej »
Międzynarodowy dzień czekolady !

2014-09-04

Marka Wedel po raz kolejny świętuje Międzynarodowy Dzień Czekolady w centrum Warszawy i zaprasza do podziwiania dwumetrowego Pałacu Kultury i Nauki wykonanego w całości z 440 kg wedlowskiej czekolady!

Czytaj więcej »
Nowa kampania Hochlanda: Na litr mleka czasu szkoda, 4 plastry to wygoda!

2014-09-04

Z okazji rozpoczecia rolu szkolnego Hochland rozpoczął nowa kampanię serów żotych plasterkowanych pod hasłem "Na litr mleka czasu szkoda, 4 plastry to wygoda! Kampania skierowana jest do dzieci oraz ich rodziców i ma na celu zwrócenie uwagi na  zwiększenie udziału serów podpuszczkowych bogatych w naturalny wapń w diecie dzieci. 

Czytaj więcej »
Uwaga, co 5 produkt ekologiczny nie spelnia wymagań !

2014-08-28

Według Inspekcji Handlowej co piąty produkt ekologiczny sprzedawany w Polsce nie spełnia wymagań. Przedsiębiorcy muszą liczyć się z karami. 

Czytaj więcej »
[Regulamin][Kontakt]